понедельник, 2 февраля 2015 г.

Україна залишається в числі лідерів ринку фріланс-програмування

Україна продовжувала лідирувати на ринку фріланс-програмування, виконуючи третину замовлень, що припадають на Східну Європу.

У 2014 році Україна продовжувала лідирувати на ринку фріланс-програмування, виконуючи третину замовлень, що припадають на Східну Європу. Однак частка України на ринку зменшилася за рік на 8%. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на дані дослідження, проведеного компанією top $ dev. Частка Росії за минулий рік скоротилася на 15%, а Румунії та Сербії - зросли на 32% і 79%. Безумовним лідером серед країн-замовників залишається США (44% замовлень на всю Східну Європу), проте Великобританія і Німеччина збільшили свою частку в замовленнях на 32% і 30%. Лідируючий навик, затребуваний при замовленнях - PHP, проте затребуваність Node.js і AngularJS збільшилася на 60% і 150%, розробки під Android та iPhone - на 80% і 100%.

Найбільша погодинна ставка по оплаті своїх послуг - в Естонії ($ 27 на годину) і Росії ($ 26). В Україні середня погодинна оплата становить $ 22.

Дослідження виконано за власною методикою top $ dev на основі даних найбільших фріланс-бірж: понад 88 тисяч профілів фріланс-розробників і 260 тисяч проектів на загальну суму понад $ 350 млн.


Комментариев нет:

Отправить комментарий