пятница, 18 апреля 2014 г.

Вірні способи заробити на стороні

Коли заробітної плати не вистачає, а кидати роботу невигідно.


Згідно з даними опитувань, третина українців підробляють десь, крім основної роботи, або хотіли б знайти додатковий заробіток. Справді, якщо на роботі подобається все, крім зарплати, чи варто її кидати? Адже більш прибуткове місце ще треба знайти, а це не завжди можливо. Виручають підробітку, які не віднімають дуже багато часу і дозволяють фінансово відчувати себе вільніше.

Спосіб 1. Та ж робота, але у вільний час


Це найпростіший шлях - використовувати спеціальність, яка вже є. Багато бухгалтери, наприклад, у вільний від основної роботи час складають звіти для невеликих фірм. Штатний бухгалтер малому бізнесу не по кишені та й не потрібен, набагато зручніше людина, яка готова виконувати якісь роботи час від часу, по необхідності. Те ж і з юристами і програмістами. Заробітки можуть бути дуже різними в залежності від регіону та досвіду роботи.

МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ

Письмові переклади. Невеликі разові замовлення новачкові найреальніше знайти через біржі для фрілансерів. Це можуть бути переклади документації або службових листів, статей для інтернет-сайтів, досить часто сьогодні потрібно перекласти на російську відео. Зовсім здорово, якщо ви до того ж до мови володієте професійними знаннями в якійсь специфічній сфері: медицина, юриспруденція, нафта і газ. За якісні вузькоспеціальні переклади платять у півтора-два рази більше.


Репетиторство. Можна підтягувати відстаючих школярів. А можна займатися і з дорослими - наприклад, англійською мовою.

ПЛЮСИ. Досвід роботи та навички вже є.

МІНУСИ. Навіть улюблена робота може почати викликати алергію, якщо нею займатися по 20 годин на добу.

Спосіб 2. Оплачуване хобі


Колись мені через проблеми з хребтом порекомендували зайнятися скандинавської ходьбою (оздоровча ходьба з палицями, що нагадують лижні). На заняття доводилося їздити на інший кінець Києва. Зрештою ми з чоловіком закінчили курси інструкторів і тепер по вихідних ведемо власну групу в парку, недалеко від будинку. Зайві 4 - 5 тисяч гривень на місяць за пару годин на тиждень на свіжому повітрі не зайві.

МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ

Хенд-мейд. Вкрай модне зараз напрямок - все, що зроблено своїми руками. В'язання гачком, вишивання хрестиком, вироби з деревини, натуральне мило ручної роботи ... Продавати можна через спеціальні ресурси, через свій сайт або сторінку в соціальній мережі.

ПЛЮСИ. Море задоволення.

МІНУСИ. У своєму хобі ви повинні бути асом - інакше ваші послуги просто не будуть користуватися попитом.

Спосіб 3. А що ще ми вміємо робити?


Сергій - психолог, працює в кадровому агентстві, а у вільний час займається створенням сайтів з готових шаблонів. Серйозних знань програмування для цього не потрібно, достатньо рівня просунутого користувача плюс деяка посидючість, щоб розібратися в конструкторах. У більшості своїй люди, яким потрібен сайт, воліють на таке сидіння час не витрачати - простіше це комусь доручити. Сергій спочатку зробив пару сайтів для себе, потім перейшов на друзів і знайомих, а потім і зовсім поставив справу на потік. На кожному сайті заробляє від 500 до 1500 гривень.

МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ
"Чоловік на годину". Дрібний домашній ремонт зараз гідно оплачується.

Масовик-витівник, тамада.

Доставка продуктів. Навіть серед сусідів напевно знайдуться такі, хто із задоволенням довірить вам закупівлі в оптових магазинах. Завантажуєте потрібне в багажник машини і розвозили по адресам.

ПЛЮСИ. Додаткове навчання не потрібно.

МІНУСИ. Такого роду підробітки часто можуть віднімати чимало часу, потрібно вміти розраховувати свої можливості, щоб заради додаткового заробітку не почати халтурити на основній роботі і не нажити там проблем.

http://kp.ua/daily/180414/448789/

Комментариев нет:

Отправить комментарий